top of page

Manier van werken

Scheidingsmediation

Als scheidingsmediator is Cathelijne Nijenhuis scheidings- en communicatie-expert ineen. Ze begeleidt de gesprekken tussen u en uw ex-partner en is in staat de communicatie op een constructieve wijze op gang te brengen en te houden. Hierdoor kunt u in een veilige en onpartijdige omgeving het benodigde met elkaar bespreken en effectieve afspraken voor de toekomst maken. Daarnaast is Cathelijne op de hoogte van de laatste juridische en financiële ontwikkelingen rondom een scheiding, zoals de woning, alimentatie, pensioenen, toeslagen enzovoorts.

 

Expertise

U kunt bij Cathelijne Nijenhuis terecht voor:

 1. Begeleiding van uw scheiding, van begin tot eind of van specifieke onderdelen.

 2. Oplossing van een conflict dat tijdens of na het scheiden is ontstaan.

 3. Aanpassing van eerder gemaakte scheidingsafspraken.

 

Werkwijze

Omdat een scheiding veel organisatie vraagt en een gezin kwetsbaar maakt, is het volgens Cathelijne de plicht van een scheidingsmediator dit proces met volledige toewijding en zorgvuldigheid te begeleiden. Haar werkwijze die zowel zakelijk als empathisch is, sluit hier mooi op aan en richt zich op drie focuspunten:

 

 1. Rust en helderheid: Wat is nu en in de toekomst voor u het allerbelangrijkst? Wat zijn uw juridische en financiële mogelijkheden? Hoe organiseert u tijdens en na uw scheiding: woning, hypotheek, kinderalimentatie, verdeling van bezittingen, vermogen en schulden, partneralimentatie, pensioen, scheidingsconvenant, omgangsregeling en ouderschapsplan?

 2. De klant is koning, hun kinderen zijn keizer: Zijn er kinderen bij uw scheiding betrokken? Wat zijn hun angsten en wensen? Als u wilt, kunt u uw kinderen op passende wijze bij de scheidingssituatie betrekken door middel van een kind- en oudergesprek met een kind- en jeugdpsychologe.

 3. Bruggen bouwen voor de toekomst: Tijdens mediationgesprekken worden de verschillende wensen afgestemd en omgezet in duurzame afspraken die voor alle betrokkenen werken.

 

Berekeningen, omgangsregeling, ouderschapsplan en convenant

Cathelijne is gespecialiseerd in het opstellen van draagkracht- en alimentatieberekeningen, omgangsregelingen, ouderschapsplannen en scheidingsconvenanten.

 

Onderwerpen en vragen tijdens mediationgesprek

Tijdens mediationgesprekken bepaalt u wat u onder begeleiding wilt bespreken en organiseren. Onderwerpen en vragen die tijdens scheidingsmediation vaak aan bod komen zijn:

 

 • Wat doen we met onze woning en de hypotheek?
 • Welke omgangsregeling werkt voor alle betrokkenen het beste?
 • Hoe organiseren we de kinderalimentatie?
 • Hoe verdelen we bezittingen, vermogen en schulden?
 • Is partneralimentatie mogelijk?
 • Wat moet ik doen met mijn pensioen en verzekeringen?
 • Hoe worden wij ex-partners en blijven wij toch ouders?
 • Hoe willen wij met de kinderen omgaan?
 • Hoe willen wij als ex-partners met elkaar omgaan?
 • Wat is voor mij het allerbelangrijkste?
 • Hoe kunnen we duurzame afspraken maken waarmee iedereen tevreden is?

 

Onpartijdig en veilig

Volgens Cathelijne gaat een scheiding niet alleen om juridische en financiële aspecten zoals de woning, alimentatie en de verdeling van pensioenen. Uit elkaar gaan werkt alleen als er duurzame afspraken gemaakt worden, die voor alle betrokkenen werken. Deze ontstaan tijdens onpartijdige mediationgesprekken waarbij alle partijen evenveel aandacht krijgen en zich veilig genoeg voelen om te durven zeggen wat voor hen het allerbelangrijkst is. Gelukkig heeft Cathelijne grote oren en een vriendelijk karakter waarbij mensen zich snel op hun gemak voelen.

 

Kinderen, gehuwd geregistreerd partner en samenwonend

Cathelijne begeleidt stellen met en zonder kinderen en stellen die zijn getrouwd, samenwonen of geregistreerd partner zijn. Ze voert zowel Nederlandse als Engelse mediations uit.

 

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

U kunt gratis en vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek maken. Dit gesprek duurt een half uur. U kunt later of ter plekke besluiten of u met Cathelijne Nijenhuis in zee wilt gaan. Indien gewenst kan na dit half uur aansluitend uw eerste mediationgesprek plaatsvinden. 

 

Cathelijne Nijenhuis werkt voor stellen in heel Nederland,

veelal in omgeving Amsterdam, Haarlemmermeer, Almere, Lelystad, Huizen en Utrecht

Scheiden mediator Amsterdam Haarlemmermeer Almere Lelystad Huizen Utrecht kosten ouderschapsplan scheidingsmediator scheiding mediation
bottom of page